Днес е ден за национално уединение. 3-ти март е много

...
 Днес е ден за национално уединение. 3-ти март е много
Коментари Харесай

Румен Радев: Днес е ден за национално уединение

 „ Днес е ден за национално усамотение. 3-ти март е доста повече от един исторически успех. 3-ти март е нашата памет и респект към саможертвата на генерации българи, съхранили искрата на вярата и битката в дългата зима на робството. 3 март е нашият народен блян за свободна, обединена и европейска България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достолепие и блян към прогрес. Днес е ден за национално усамотение. Днес е ден, в който да се обединим към нашите полезности. “ Това сподели президентът Румен Радев на честванията за Националния празник на историческия връх Шипка.

„ Тук на увенчаният с безконечна популярност връх, подвигът на нашите опълченци, застанали един до друг с войните от армията на съветския император Александър Втори, отвори пътят към свободата на България. Точно тук, пред очите на целия свят, с камък и кръв бе предначертано нашето бъдеще. Днес сме се стекли хиляди, с цел да заявим, че 3 март не ознаменува единствено успеха на бойното поле, не е единствено дата на един интернационален контракт, както нерядко се пробват да го показват “, изясни още Радев.

Румен Радев благодари на хилядите хора, които са се стекли на върха, с цел да запазят „ Националният ни празник от похищенията “.

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР